Help, ik zie alleen een Wit scherm!

Wanneer je geen webcam-afbeelding ziet, maar in plaats daarvan alleen maar een een wit scherm, probeer dan het volgende: soms lijken andere apparaten op je computer (andere camera’s, videokaarten, software) voor je computer net een Camera bron, je moet dan even specificeren wat je actieve webcam is.


1) Klik met de rechtermuisknop op het witte scherm (waar je webcam-afbeelding moet verschijnen) en klik op “Instellingen” .

2) Klik op het tabblad “webcam” en zorg er daar voor dat je webcam geselecteerd is als de juiste camera bron .

3) Zorg ervoor dat er geen andere software zoals Yahoo, MSN of andere messenger / video-toepassingen geopend zijn, soms kunnen ze de camera vergrendelen, zodat andere programma’s (zoals Flash) geen toegang hebben tot de webcam .

4) Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Flash Player geïnstalleerd hebt. Instelleer deze opnieuw wanneer dat nodig is.

5) Zorg ervoor dat je webcam goed geïnstalleerd is. Dit betekent dat in aanvulling op het fysiek aansluiten van je webcam, ook de goede drivers op je  uw computer moeten staan en deze helemaal goed dienen te werken. Meestal worden deze drivers geleverd bij de aanschaf, op een cd, maar anders kun je googlen op het soort webcam dat je hebt, en vervolgens de bijbehorende drivers gratis downloaden.